Sauvon kunnan asukasluku tuplaantuu normaalioloissa kesäaikaan, kun kuntamme kauniit rannat täyttyvät lomalaisista. Kunnassamme on vapaa-ajanasukkaiden toimikunta, jonka tehtävänä on lisätä vapaa-ajanasukkaiden viihtymistä Sauvon alueella.
Haluatko saada vapaa-ajanasukkaille suunnatun uutiskirjeen, joka lähetetään sähköpostiin noin neljä kertaa vuodessa?
Uutiskirjeen voit tilata lähettämällä sähköpostia osoitteeseen:
vapaa-ajanasukkaat.sauvo@sauvo.fi

Valokuva Karola Bärlund-Nyman
Vapaa-ajanasukkaiden toimikunta
Sauvossa toimii erillinen vapaa-ajanasukkaiden toimikunta, jonka tavoitteena on edistää vuorovaikutusta kunnan ja vapaa-ajanasukkaiden välillä. Vapaa-ajanasukkaiden toimikunta kokoontuu säännöllisesti ympäri vuoden.
Kamparsin luomutilan herkullinen resepti pääsiäiseen
Herkullinen Lammasrulla (n. 10 annosta)
- 3 kg:n luuton lampaanviulu
Marinadi
- 2 dl öljyä
- 8 dl maustamatonta jugurttia
- 8-10 valkosipulin kynttä
- 2 rkl hienonnettua minttua
- 2 rkl hienonnettua rosmariinia
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl rouhittua mustapippuria
Mausteseos
- 1 rkl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl hienonnettua minttua
- 1 rkl hienonnettua rosmariinia
- 6 valkosipulin kynttä
- 1 dl oliiviviipaleita (mustia oliiveja)
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Sekoita marinadin ainekset. Pane liha marinoitumaan vuorokauden ajaksi. Pyyhi liha kuivaksi ja levitä sille mausteseos. Kääri liha rullalle ja sido se napakasti kalastajalangalla. Paista rullaa 150 asteessa, kunnes lämpömittari näyttää 80 astetta. Anna lihan hieman jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi ja tarjoa juuresruukun kanssa.
Juuresruukku
- 0,5 kg porkkanoita
- 0,5 kg lanttua
- (200 g selleriä)
- 10 suurta jauhoista perunaa
- 2 isoa sipulia
- 0,5 rkl suolaa
- 3 tl timjamia
- 1 tl salviaa
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl rouhittua rosmariinia
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- n. 300 g juustoraastetta (Emmental Mustaleima tai Punaleima)
Kuori kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita suola ja mausteet keskenään. Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut. Lado kasvisviipaleet kerroksittain voideltuun isoon uunivuokaan. Ripottele mausteseosta ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Kypsennä 175 asteessa noin 2,5 tuntia. Loppuvaiheessa ota kansi tai folio pois, jotta pinta saa kauniin värin.

Vapaa-ajanasukkaiden toimikunnan jäsenet 1.8.2021 alkaen
Jaana Elo (pj) puhelin 044 222 0879
Elli Sainio Sauvon kunta
Rainer Tahvanainen Sauvon Yrittäjät
Päivi Rikkola
Ritva Forsell
Raimo Kosonen
Pekka Vesola
Eliisa Miller-Jukka


