Yrittäminen ja elinkeinot

80.JPG

Sauvo on vireä ja yrittäjäystävällinen kunta. Pieneen kuntaan mahtuu yli kolmesataa yritystä, joiden toimialat vaihtelevat perinteisistä maaseutuelinkeinoista uudenaikaisiin tieto- ja asiantuntijayrityksiin. Sauvon sijainti moottoritien kyljessä keskellä elinvoimaisinta Etelä-Suomea tarjoaa yrityksille hyvät logistiset mahdollisuudet - Sauvosta on helppo tavoittaa laaja ja monipuolinen asiakaskunta. Sauvon kunnan hyvä sijainti Turku - Salo-väylän varrella tarjoaa yrityksille hyvän toimintaympäristön. Sauvon kaksi teollisuusaluetta, Kulmala-Timperi ja Lautkankare, sijoittuvat kunnan kautta kulkevan maantien 181 välittömään läheisyyteen. Turku - Salo-moottoritielle alueilta on alle kymmenen minuutin ajomatka. Yritystontit ovat reilun kokoisia sekä hinnoiltaan edullisia ja yhteistyö kunnan kanssa on mutkatonta - esimerkiksi lupa-asiat ja kaavoituskysymykset ratkeavat monin verroin nopeammin kuin suuremmissa kunnissa. Sauvolaiset yrittäjät ovat myös Suomen järjestäytyneimpiä ja aktiivinen Sauvon Yrittäjien paikallisjärjestö takaa jäsenilleen hyvät verkostoitumismahdollisuudet.

Sauvon yrittäjien julkaisema palveluopas löytyy täältä

Sauvolaista lähiruokaa

 Yksi sauvolaisen yrittäjyyden tukijaloista on maatalous ja eritoten nousussa oleva lähiruokatuotanto. Perinteisten kasvien viljelyyn keskittyneiden tilojen rinnalle on noussut uusia yrittäjiä, joilla on rohkeutta kokeilla ilmaston soveltuvuutta eksoottisemmillekin kasvilajikkeille. Sauvolaiset saavatkin nauttia lähiruokana myös esimerkiksi maissia, valkosipulia tai vaikka munakoisoja. Myös karjankasvatus Sauvossa palvelee vaativia asiakkaita - paikallisten lihakarjatilojen omista puodeista ostetun lihan alkuperä on takuulla tiedossa.

Sauvolaista osaamista

Rakentaminen on myös yksi sauvolaisen yrittäjyyden erityisosaamisalueista. Sauvolaisella rakennusosaamisella on kysyntää omakotitalojen rakentamisesta hyvinkin suuriin ja erikoistuneisiin kaupan ja teollisuuden hankkeisiin - löytyypä sauvolaista osaamista niin luksusristeilijöistä kuin Helsingin musiikkitalostakin.

Erityisesti viime aikoina Sauvon ovat löytäneet tietotyön ja luovan talouden asiantuntijat sekä etätyöläiset. Hyvä sijainti, luonnonläheiset asumismahdollisuudet sekä toimiva infrastruktuuri on tehnyt Sauvosta erinomaisen tyyssijan yrittäjille, jotka työskentelevät pääsääntöisesti kotona käyttäen hyväksi teknologian suomia kommunikaatio- ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Tervetuloa asumaan ja yrittämään Sauvoon!