Sauvon tammireitit

Yhteystiedot:

Projektiasiantuntija

Kukka Hammarström

050 3032712

kukka.hammarstrom@kaarina.fi

 

Ympäristösihteeri

Marika Karulinna

0503822882

marika.karulinna@sauvo.fi

(ti-to)

Reitistöhanke

Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon yhteinen virkistys- ja luontomatkailureitistöhanke Tammireitit toteutettiin suunnittelun osalta 2017-2019, ja viimeiset reitit merkitään maastoon kevään 2020 aikana. Tammireitit on itäisten kuntien alueen yhtenäinen virkistysreitistö, joka yhdistää Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon reitit satoja kilometrejä käsittäväksi kokonaisuudeksi.

Virkistysreitistöjen kehittämisestä hyötyvät toteuttavien kuntien asukkaat, matkailijat ja matkailualan yritykset. Patikointi, pyöräily ja melonta kuuluvat matkailun nousevaan Outdoors – trendiin: yhä useampi haluaa tutustua paikalliseen luontoon, kulttuuriin, ruokaa ja ihmisiin ja samalla liikkua terveellisesti.

Laajimpana tavoitteena siintää yhteistyökuntien mielessä Raaseporin-Hangon seudun ja Varsinais-Suomen kattava virkistysreitistö, joka muodostaisi valtakunnallisesti ja jopa kansainvälisesti merkittävän ja ympäristöltään kiinnostavan kokonaisuuden. Salon, Kemiönsaaren ja Paraisten alueella on jo kehitetty pyöräilyreittejä sekä oman alueen asukkaiden, että matkailijoiden käyttöön. Täydentämällä tätä reitistöä on mahdollista luoda Turunmaan saariston rannikkoreitit – kokonaisuus.

Kaarinan, Liedon, Paimion ja Sauvon hanke toteutetaan ajanjaksolla 1.8.2017–31.5.2018.

Paratiisikallio.jpgParatiisikallio. Kuva Sanna Söderlund.

Pirunpellonpolkua Paratiisimäelle

Pirunpellonpolku lähtee Maalunmäen näköalatornin lähimaastosta. Polulle on viitoitus ja sen varrelta löytyy mm. suuri pirunpelto. Sammaloitunut kivipelto vie Paratiisimäelle, josta on huikaiseva näköala Maalunlahdelle.

Maalun näköalatorni

Maalumäen näköalatorni on osa EU-varoin toteutettua Karunan Unelma hanketta. Näköalatorni nousi vanhan ilmavalvontatornin paikalle Maalunmäen korkeimmalle kalliolle. Karunalaiset lotat päivystivät tornissa talvisodan ja jatkosodan ajan. Tornista näkyi kauas merelle Paraisille sekä Nauvoon ja hyvällä säällä saattoi ihailla Turun tuomiokirkon tornia.
Nyt samaisella historiallisella paikalla sijaitsee näköalatorni, josta voi yhä ihailla paikkakunnan kauniita maalaismaisemia. Osoite Maaluntie 128, Karuna.

MAALU2013 1 PI.jpg

Karunan ruokokattoinen laavu

Karunan komea ruokokattoinen laavu palvelee paikallisia ihmisiä ja paikkakunnalla vierailevia mm. hiihtäjien levähdyspaikkana ja suosittuna grillilaavuna. Osoite Nuorisotalontie 3, Karuna.

DSC02073.JPGKarunan ruokokattoinen laavuJokamiehenoikeudet