Lukuvuosi 2020-2021 alkaa 12.8.2020 turvallisuus keskiössä

 

Koronakevään jälkeen olemme siirtyneet uuden normaalin aikaan. Mediassa on viime päivinä ennakoitu koronan toisen aallon mahdollista saapumista Suomeen. Lähtökohtana on, että koulut aloittavat lähiopetuksessa normaalisti, mutta voimassa oleva lainsäädäntö mahdollistaa nopeatkin siirtymiset etäopetukseen pandemiatilanteen niin vaatiessa.

Tällä kertaa on kuitenkin tarkoitus tehdä paikallisesti päätöksiä ja siten, että mahdolliset etäopetusjaksot ovat niin lyhyitä kuin mahdollista. On siis mahdollista vaikkapa Sauvossa, että vain yksi opetusryhmä määrätään etäopetukseen. Kaikkia kouluja ei siis olla ensisijaisesti siirtämässä etäopetukseen kaikkialla Suomessa samaan aikaan, kuten keväällä tapahtui.

Sauvon koulukeskuksessa lukuvuosi aloitetaan normaalisti lähiopetuksessa ja oppilaat tulevat siis keskiviikosta alkaen kouluun. Toki koulussa toimitaan korostetusti turvallisuusnäkökohdat (huolellinen käsihygienia, turvavälit, porrastukset, kulkusuunnat koulun sisällä ja ulkona) huomioiden ja kevään viimeisen kahden viikon kokemuksia hyödyntäen.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin, että kukaan oppilas tai henkilökuntaan kuuluva ei tule sairaana kouluun. Kouluun ei saa tulla edes silloin, kun kokee olevansa vaikkapa lievästi "flunssainen". Koulu keskeyttää oppilaan koulupäivän välittömästi, mikäli sairaanoloinen oppilas havaitaan koulussa. Terveydenhoitoalan ammattilaiset määrittävät sairastuneiden oppilaiden osalta mahdolliset koronatestaustarpeet sekä mahdollisen karanteenin. Koulun terveydenhoitajan Maiju Lehdonvirran tavoitat Wilman kautta tai puhelimitse numerosta 050 4371 742.

Ulkomaan matkailun avautuminen näyttää nostavan myös Suomessa koronatapausten kokonaismääriä ja Varsinais-Suomessa viime päivinä havaitut uudet koronatapaukset ovat median mukaan kaikki liittyneet matkailuun. Mikäli perheenne on palannut viimeistään kaksi viikkoa ennen koulun alkua ulkomailta, tulee koululle ilmoittaa asiasta mahdollisen karanteenitarpeen selvittämiseksi. Ilmoitus tehdään kaikkien oppilaiden osalta rehtori Antti Päiviölle.

Koronasta huolimatta koulu alkaa ja toimii mahdollisimman normaalisti ja uskomme, että lukuvuodesta on tulossa hyvä ja turvallinen. Alkavana lukuvuotena kodin ja koulun välisen yhteistyön merkitys vielä korostuu pyrkiessämme yhdessä pitämään Suomen ja Sauvon koronatilanteen tällä hetkellä vallitsevassa hyvässä tilanteessa. Jokaisen vastuu on suuri ja jokaisen suomalaisen pitää tiedostaa se, että sairastumisten kohdalla toimitaan avoimesti ja rehellisesti tietoa jakaen. 

 

Oikein hyvää loppukesää, alkavaa lukuvuotta ja terveyttä kaikille toivottaen,

sivistysjohtaja Elli Sainio ja rehtori Antti Päiviö

 

Tiedote julkaistu Wilmassa perjantaina 7.8. kaikille Sauvon koulukeskuksen oppilaiden vanhemmille sekä luokkien 7.-9. oppilaille.

 

sauvonmeri_rgb.jpg