Opetuksen turvalliset järjestelyt Sauvon koulukeskuksessa

 

Koulussa jatketaan kevään lähiopetusjaksolle laadittujen ohjeiden pohjalta sekä kokemuksen perusteella parannettujen toimintamallien myötä esim. kulkusuunnat on merkitty myös lattioihin suullisten aikuisen antamien ohjeiden lisäksi.

Opetuksen turvalliset järjestelyt ovat jokaisen koulun aikuisen vastuulla ja vaativat jatkuvaa kertausta oppilaiden kanssa:

Käsien huolellinen pesu ennen ja jälkeen jokaista siirtymätilannetta, kulkusuunnat, turvavälit jonotustilanteista, nopea siirtyminen ulos ja sisään sekä ulkoilu oman ryhmän kanssa.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin, että kukaan oppilas tai henkilökuntaan kuuluva ei tule sairaana kouluun. Kouluun ei saa tulla edes silloin, kun kokee olevansa vaikkapa lievästi "flunssainen". Koulu keskeyttää oppilaan koulupäivän välittömästi, mikäli sairaanoloinen oppilas havaitaan koulussa. 

Välituntipihojen sekä ulko-ovien suhteen tilanne on parempi kuin keväällä, koska olemme saaneet koulun etupihan takaisin koulun käyttöön koulutyömaan valmistumisen myötä.

Välituntipihoja on viisi: koulun etupiha, koulun metsäinen takapiha, Ässäkenttä, hiekkakenttä sekä Lastentalon aidattu piha.  

 Tiloista koululla on käytössä nuorisotalo, kirjaston graniittisali sekä Seurala Lastentalon ja koulutalon lisäksi, Meillä on valmius ottaa lisää tiloja käyttöön.  Nyt hyvän ilman aikana luokat ja ryhmät opiskelevat/retkeilevät mahdollisimman paljon ulkona/lähimaastossa.

 Siivouksen ja ruokailun osalta noudatamme seuraavaa:

 Ruokailu:

  • noudatamme pandemian ajan porrastettua keväällä suunniteltua ruokailurytmiä
  • istumajärjestys turvavälein
  • jonotus ruuan otossa tapahtuu turvaväleillä
  • ottimet vaihdetaan, linjasto ja pöydät puhdistetaan joka ryhmän jälkeen
  • käsidesit saatavilla ruokasalissa

Siivous:

  • käsidesit luokissa ja sisäänkäynneissä
  • luokissa pintojen desinfiointiaineet käytössä
  • wc:t, ovenkahvat ja kosketuspinnat siivotaan tehostetusti

 

Yhteistyöterveisin,

 

Elli Sainio, sivistystoimen hallinto, puhelin 050 433 9636

 Esa Jokioja, puhtaus- ja ruokapalvelut, puhelin 050 5948929

 Antti Päiviö, rehtori, puhelin 050 594 8922

 

 Tiedote julkaistu 19.8.2020 Wilmassa

 

 

 

 

 

sauvonmeri_rgb.jpg