Terveisiä sivistystoimesta!

Haluan oikaista koulumme viestintäkanavan Wilman ulkopuolella sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua koulumme resursseista. On äärimmäisen tärkeää, että lasten ja nuorten hyvinvointi kiinnostaa ja herättää keskustelua, mutta väärän tiedon leviäminen ei ole kenenkään etu. Meille sivistystoimessa avoin ja läpinäkyvä toiminta on keskeinen arvomme. 

Kouluruokailu:

Sauvon koulukeskuksessa jokainen lapsi ja nuori saa syödä lounasta niin paljon kuin mahaan mahtuu.  Oppilaita kuitenkin ohjataan lautasmalliin, jossa lautasella on kaikkea tarjolla olevaa ruokaa ts. terveellinen lounas ei koostu pelkistä lihapullista. Koululla on oma keittiö ja ruoka valmistetaan itse. Tämä mahdollistaa mm. sämpylöiden leipomisen koululaisille. Ruoka valmistetaan hyvistä raaka-aineista ja maistuu hyvältä. Oppilaiden lempiruuat ovat vuodesta toiseen samoja: uunimakkara ja muusi on lähes jokaisen suosikki.

Oppimateriaalit:

Kirjamääräraha Sauvon koulukeskuksessa oli vuonna 2020 35 000€ ja on vuonna 2021 38 000€. Oppikirjatilaukset ovat osa koulun pedagogista työtä, toisena lukuvuonna panostetaan toisiin kirjoihin, toisina toisiin. Tänä vuonna koulussa kirjamäärärahaa kohdennetaan erityisesti yläkoululaisten oppimateriaaleihin. Tasapuolisuus ja oppilaan etu ovat keskiössä. Eli määrärahat oppimateriaalien osalta eivät ole laskeneet vaan nousseet. Koulujen oppikirjatilaukset tehdään huhtikuun (ns. perustilaus) ja lisätilaukset tehdään lukuvuoden alussa elokuussa.

Oppilashuollon resurssit:

Ostamme Paimion kaupungilta 2pv kuraattoria ja 3pv koulupsykologia viikossa. Yksi Paimion kaupungin koulupsykologi irtisanoutui vuoden alussa, jolloin Paimion koulupsykologeihin tuli yhden psykologin vajaus. Uuden rekrytointi aloitettiin heti ja siihen saakka Paimio paikkaa vajausta ostopalvelupsykologilla. Koska olemme palvelun ostaja, saamme koulupsykologin Sauvoon heti, kun psykologia tarvitsemme. Tällä hetkellä koulun oppilashuollossa on 2 pv psykiatrinen sairaanhoitaja, 2 pv kuraattori ja 4 pv kouluterveydenhoitaja. Kuraattori ja sairaanhoitaja ovat rooliltaan enemmän ns. matalan kynnyksen auttajia, kuuntelijoita. Koulupsykologin tehtävässä korostuu tutkimukset esim. oppimisvaikeuksien selvittäminen. Yhteistyö Paimion kanssa toimii erinomaisesti ja olemme mm. mukana uuden kouluspykologin haastatteluprosessissa.

Pandemia-aika jatkuu vielä ja meiltä kaikilta vaaditaan jaksamista ja toistemme tukemista kaikin keinoin. Me kaikki sivistystoimessa toivomme, että syksyllä pääsemme järjestämään jo suunnitellut avoimien ovien päivät kuntalaisille, jotta kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan uuteen upeaan koulurakennukseemme. Siihen saakka koulukeskuksen arkea ja juhlaa pääsee seuraamaan FB-sivuilla: www.facebook.com/sauvonkoulu

Hyvää kevään odotusta jokaiselle & pidetään toisistamme huolta!

Yt. Elli Sainio, sivistysjohtaja

 

Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin:

Elli Sainio, elli.sainio@sauvo.fi puhelin 050 433 9636

Antti Päiivö, rehtori Sauvon koulukeskus,  antti.paivio@sauvo.fi puhelin 050 594 8922

Esa Jokioja, keittiön palvelupäällikkö esa.jokioja@sauvo.fi puhelin 050 594 8929

 

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen perusopetukseen

Tervetuloa kouluun!

Syksyllä 2021 oppivelvollisuus alkaa vuonna 2014 syntyneille lapsille sekä niille, joilla on 11-vuotinen oppivelvollisuus. Kouluun ilmoittaudutaan Wilman kautta 10.2.-17.2. välisenä aikana. Jos sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista, voit myös ilmoittautua Sauvon koulukeskuksessa Saustilantie 10, 21570 Sauvo.

Koulukuljetusten osalta koulu on yhteydessä kaikkiin koulutulokkaiden vanhempiiin maaliskuun aikana.

LIsätietoja saat koulumme rehtorilta Antti Päiviöltä puhelin 050 5948 tai antti.paivio@sauvo.fi

Mikäli huoltaja haluaa lykkäystä lapsensa koulunkäynnin aloittamiseen, sitä haetaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Samoin on meneteltävä, jos huoltaja haluaa lapsensa aloittavan koulun vuotta aikaisemmin. Huoltajaa pyydetään liittämään asiantuntijalausunnot hakemukseen.

 

 

 

 

 

 

sauvonmeri_rgb.jpg