Luonto- ja retkikohteet

Luonto on lähellä Sauvossa. Meri, rantakalliot, metsät ja kultuurimaisemat kutsuvat viettämään aikaa luonnossa ja ulkoilemaan.

Jokamiehenoikeudet
Luonnontila

Maalun näköalatorni

Maalumäen näköalatorni on osa EU-varoin toteutettua Karunan Unelma hanketta. Näköalatorni nousi vanhan ilmavalvontatornin paikalle Maalunmäen korkeimmalle kalliolle. Karunalaiset lotat päivystivät tornissa talvisodan ja jatkosodan ajan. Tornista näkyi kauas merelle Paraisille sekä Nauvoon ja hyvällä säällä saattoi ihailla Turun tuomiokirkon tornia.
Nyt samaisella historiallisella paikalla sijaitsee näköalatorni, josta voi yhä ihailla paikkakunnan kauniita maalaismaisemia. Osoite Maaluntie 128, Karuna.

MAALU2013 1 PI.jpgMaalun näköalatorni

Pirunpellonpolkua Paratiisimäelle

Pirunpellonpolku lähtee Maalunmäen näköalatornin lähimaastosta. Polulle on viitoitus ja sen varrelta löytyy mm. suuri pirunpelto. Sammaloitunut kivipelto vie Paratiisimäelle, josta on huikaiseva näköala Maalunlahdelle.

Karunan ruokokattoinen laavu

Karunan komea ruokokattoinen laavu palvelee paikallisia ihmisiä ja paikkakunnalla vierailevia mm. hiihtäjien levähdyspaikkana ja suosittuna grillilaavuna. Osoite Nuorisotalontie 3, Karuna.

DSC02073.JPGKarunan ruokokattoinen laavuParatiisikallio.jpgParatiisikallio. Kuva Sanna Söderlund.Karunan Kyläyhdistys rakensi laavun ulkoilijoille
Ruokorakentamisen päivä Karunassa 22.9.2012