Saattajakortti Sauvossa

Saattajakortin tavoite on helpottaa vammaisen tai pitkäaikaissairaan liikunnan ja kulttuurin harrastamista.

Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin. Uimahalleissa, kunto- ja liikuntasaleissa sekä kulttuurikohteissa toiminnan tulee olla kaupungin järjestämää. Kortti ei siis yleensä oikeuta sisäänpääsyyn muiden tahojen kaupungin tiloissa järjestämiin tilaisuuksiin.

Kortin käyttöpaikat ja linkit kuntien liikuntapalvelujen verkkosivuille osoitteessa www.liiku.fi/yhteystiedot/kuntayhteistyo/saattajakortti/  Kortin käyttömahdollisuuksista voi kysyä myös kunkin liikuntapaikan kassalta.

Turun seudun kunnissa asuvalla henkilöllä, jolla on avustajan tarve, on mahdollisuus hakea Saattajakorttia oman kuntansa liikuntapalveluilta. Kortin myöntää kunnan liikuntapalvelut hakemuksen perusteella. Korttia anottaessa tulee esittää kuntoutus- tai palvelusuunnitelma tai lääkärin tai fysioterapeutin lausunto. Näkövammaiset saavat kortin esittämällä Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n näkövammakortin.

Kortti on avustettavan henkilökohtainen ja se tulee esittää kassalla. Saattajana voi toimia kulloinkin eri henkilö. Kortin haltija valitsee avustajan ja vastaa hänen kelpoisuudestaan tehtävään (yleisissä pukuhuoneissa avustajan tulee olla samaa sukupuolta).


SAUVOSSA SAATTAJAKORTIT anotaan seuraavasti:

  Hakulomakkeita saa Sauvon kirjastosta tai kunnan verkkosivuilta

  • Kortin hakijan pitää olla sauvolainen
  • Korttia hakevan tulee todistaa avustajan tarve esittämällä kuntoutussuunnitelma. Mikäli sellaista ei ole, tarvitaan lomakkeelle täytetty lääkärin tai fysioterapeutin lausunto avustajan tarpeesta.
  • Näkövammaiset, joilla ei ole jatkuvaa kuntoutuksen tarvetta ja siten jatkuvaa tarvetta käydä lääkärillä tai fysioterapiassa, saavat kortin myös näyttämällä Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:stä saatavaa näkövammakorttia.

Kortti on voimassa määräajan, enintään viisi vuotta kerrallaan.

Hakemus toimitetaan osoitteeseen: Sauvon liikuntapalvelut, kirjastonjohtaja Päivi Inkinen Sauvon kirjasto Vintterintie 6 21570 SAUVO. Lisätietoja Päivi Inkiseltä puh. 050-5948914.