Kunnanjohtajan tervehdys: Hyvää kesää!

Seppo.jpg

KESÄTERVEISET KUNNASTA

Tätä kirjoittaessani aurinkoinen ja lämmin keskikesän juhla Juhannus on vietetty ja ajatukset ovat kohta alkavassa lomassa. Sääennusteet lupaavat meille mukavia lomailmoja. Toivottavasti myös hieman sateita saadaan jotta luonto selviää helteistä.

Sauvon kunnassa kuten tietysti jokaisella Suomen paikkakunnalla Korona-virus sai arkeen aikamoisen myllerryksen. Kunnalliset palvelut monilta osin piti hoitaa totutusta poiketen. Oltiin etäopetuksessa, etätöissä ja käytettiin monelle aikaisemmin ei niin tunnettuja digivälineitä hyödyksi. Näin jälkeenpäin tarkastellen aika hyvin pärjättiin.

Meillä kulunut vuosi on ollut erityisesti yhden suuren investoinnin koulukeskuksen laajennuksen ja peruskorjauksen aikaa. Tilat luovutetaan meille 10.8.2020 ja tuotantokäyttöön ne tulevat koulun syyslomien aikoihin. Erityisesti lapsiperheiden näkökulmasta uudet tilat ovat varmasti tervetulleet. Väistötiloissa opiskelu on nyt vihdoinkin taakse jäänyttä elämää.

Iloisia olemme myös Varsinais-Suomen Erityishuoltopiirin kirjaston naapuriin nousevasta asumisyksiköstä. Rakennus täydentää mukavasti kyläkuvaa ja tuo kuntayhtymän toimintaa Sauvoon.

Kunnan henkilöstössä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut johtamiseen liittyvissä tehtävissä suuri muutos. Kunta palkkasi viime elokuussa moneen kymmeneen vuoteen oman sivistysjohtajan. Tehtävään valittiin Elli Sainio. Sosiaalijohtajana vuoden vaihteessa aloitti Merja Valindas. Tammikuussa hallintojohtajana aloitti Leena Pieniniemi ja nyt kesäkuussa teknisen johtajan tehtäviin astui Jari Ukkonen.

Kunnanvirasto on kiinni 6.7.2020 alkaen neljä viikkoa. Kunnan kotisivuilla on kerrottu tarkemmin loma-ajan palvelujen järjestelyistä.

Erinomaista kesää kaikille kuntalaisille, vapaa-ajan asukkaille ja omalle henkilöstölle.

 

Seppo Allén

Kunnanjohtaja

24.6.2020