Paimiossa ja Sauvossa julkisten tilojen sulkeminen jatkuu 28.3.2021 saakka

3.3.2021

Tiedote 3.3.2021 kello 10.30

Paimiossa ja Sauvossa julkisten tilojen sulkeminen jatkuu 28.3.2021 saakka

 

Paimion – Sauvon alueen COVID-19 tilanne on helmikuun alusta alkaen ollut heikko. Vaikka tartuntojen määrät on saatu aktiivisilla toimenpiteillä laskemaan viikkoon 7 verrattuna, tartuntatilanne ei edelleenkään ole Varsinais-Suomen alueeseen verrattuna hyvä.  Tämän johdosta tartuntatautilain 58 § mukaisia toimenpiteitä on osin syytä jatkaa paikallisen epidemiologisen tilanteen vaatimalla tavalla.

Paimion – Sauvon kansanterveyskuntayhtymän yhtymähallitus on kokouksessaan 2.3.2021 päättänyt jatkaa seuraavien rajoitustoimenpiteiden voimassaoloa ajalla 8.3. – 28.3.2021 paikallisen epidemiologisen tilanteen perusteella:

1.                         Paimion opiston (kansalaisopisto ja musiikkiopisto) opetustilat on suljettu. Opetusta voidaan järjestää etäopetuksena

2.                         Paimion ja Sauvon kirjastojen asiakastilat on suljettu. Kirjastotoiminta voi jatkua nykyisellä toimintamallilla

3.                         julkiset harraste- ja sisäliikuntatilat on suljettu

4.                         julkiset kulttuuritilat on suljettu

5.                         julkiset nuorisotilat on suljettu.

 

Rajoitustoimet ovat voimassa 8.3. – 28.3.2021 ja koskevat sekä Paimion kaupunkia että Sauvon kuntaa.

Yhtymähallitus suosittelee myös yksityisiä palveluntuottajia tekemään vastaava päätös harraste- ja sisäliikuntapaikkojen sulkemisesta ajalle 8.3. – 28.3.2021.

 

Kuntayhtymä muistuttaa lisäksi Lounais-Suomen aluehallintoviraston 26.2.2021 tekemästä päätöksestä, jolla aluehallintovirasto on tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla kieltänyt 26.3.2021 asti Varsinais-Suomen kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

 

Kuntayhtymä suosittelee edelleen kuntalaisia rajoittamaan kaikki kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin ja suorittamaan vain ehdottoman välttämätön asiointi kodin ulkopuolella. Kuntalaisia myös suositellaan hakeutumaan koronatestiin lievistäkin oireista.

Koronatartuntojen vähentämiseksi muistutetaan edelleen jokaista kuntalaista noudattamaan suosituksia sekä huolellisuutta turvavälien pitämisen (2 metriä) ja hygieniatoimien (maskin käyttö, käsi- ja yskimishygienia) kanssa. Jos on koronavirustartunnan taudinkuvaan sopivia oireita tai epäilet saaneesi koronatartunnan, soita terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon (p. 02 474 6202). Terveydenhuollon asiantuntija arvioi tilanteen ja antaa tarvittaessa ajan koronavirusnäytteenottoa varten tai infektiopäivystykseen.

 

Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

Eeva-Sirkku Pöyhönen, kuntayhtymän johtaja

Nora Hagelberg, tartuntataudeista vastaava lääkäri