Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset käynnistyvät ensi viikolla

19.2.2021

TIEDOTE 19.2.2021

 

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset käynnistyvät ensi viikolla

Ensi viikosta alkaen koronarokotuksia annetaan 18-69-vuotiaille THL:n määrittelemään 1. riskiryhmään kuuluville henkilöille, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava taustasairaus tai tila. Tällaisia sairauksia ovat

  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Voit tarkastaa kuulumisesi riskiryhmään osoitteessa www.paimionsauvonterveyskeskus.fi

Rokotukset alkavat Paimion-Sauvon terveyskeskuksessa maanantaina 22.2.2021. Sähköinen ajanvaraus rokotukselle avautuu perjantaina 19.2.2021 osoitteessa https://paimio.terveytesi.fi  Tämän lisäksi riskiryhmäläiset voivat varata rokotusajan koronaneuvontapuhelimesta, p.02 474 6400 arkisin kello 8-15.30. Puhelinpalvelun ruuhkautumisen välttämiseksi toivomme, että mahdollisimman moni varaisi ajan sähköisesti.

Rokotuksia annetaan tässä vaiheessa vain 1. riskiryhmään kuuluville. Rokotteena käytetään Astra-Zenecan rokotetta. Rokotteita on alkuun niukasti ja lisää rokotusaikoja avataan varattaviksi sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää.

Rokotuspaikkana Paimion terveyskeskuksen kokoustila, joka sijaitsee fysioterapian vieressä. Käynti rokotukselle on alapihan kautta, fysioterapian viereisestä ovesta. Ovessa lukee ”KORONAROKOTUS”.

Varaudu esittämään rokotukseen saapuessasi peruste riskiryhmään 1 kuulumiselle, esimerkiksi Kela-kortti, lääkärin lausunto tai merkintä potilastietojärjestelmässä. Kuulumisesi 1. riskiryhmään varmistetaan rokotuspaikalla.

Kaikki rokotukset annetaan vain ajanvarauksella ja toivomme, että saavutte rokotukselle vasta juuri ennen teille annettua aikaa, jotta jonoja ei pääse syntymään ja pystymme paremmin huolehtimaan turvaväleistä. On myös tärkeää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Kaikille terveysasemalla asioiville suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Lisäksi toivomme, että puette päällenne helposti riisuttavan vaatetuksen, jotta rokottaminen sujuu mahdollisimman sujuvasti. Rokotukselle saa tulla vain terveenä. Rokotuksen jälkeen vointiasi seurataan 15 minuutin ajan.

Rokotukselle tullessa ei tarvitse ilmoittautua.

 

Paimiossa ja Sauvossa jatketaan edelleen soittoja yli 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille ja heidät kutsutaan henkilökohtaisesti koronarokotukseen. Kun suurin osa yli 80-vuotiaista on saanut rokotteen, sähköinen ajanvaraus aukeaa 70-79-vuotiaille. Heille tiedotetaan ajanvarausmahdollisuudesta tekstiviestillä.

 

Rokotusten etenemisestä ja ajanvarausten avautumisesta tiedotetaan koko kevään ajan mm. terveyskeskuksen ja kuntien kotisivujen ja Facebookin kautta.