Kuntayhtymän tiedote klo 10.40

16.2.2021

Tiedote 16.2.2021 kello 10.40

Paimiossa ja Sauvossa julkisten tilojen sulkeminen laajenee, yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet kielletään

 

Paimion – Sauvon alueen COVID-19 tilanne on viimeisen kahden viikon ajalta heikentynyt edelleen huolestuttavasti. 15.2.2021 todettiin alueella 16 uutta tartuntaa ja runsaasti altistumisia. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että aikaisemmilla tartuntaryppäillä ja uusilla tartunnoilla olisi yhteyttä.

Koska tartuntatilanne on edelleen huonontunut, tarvitaan rajoitustoimien laajentamista. Paimion – Sauvon kansanterveyskuntayhtymän yhtymähallitus on kokoontunut 16.2.2021 ja on yksimielisesti päättänyt paikallisen epidemiologisen tilannearvion perusteella:

1. Sulkea peruskoulut 4. – 9. luokkien osalta ajalla 17.2. – 7.3.2021. Koulujen sulkeminen ei koske erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden tai valmistavan opetuksen oppilaita

2. Sulkea nuorisotilat ajalla 17.2. – 7.3.2021

3. Pidentää 12.2.2021 päätettyjen rajoitusten voimassaoloa 7.3.2021 asti (Paimion opiston opetustilojen sulkeminen, Paimion ja Sauvon kirjastojen asiakastilojen sulkeminen, julkisten harraste- ja sisäliikuntatilojen sulkeminen, julkisten kulttuuritilojen sulkeminen)

4. Kieltää yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet ajalla 17.2. – 7.3.2021.

 

Rajoitustoimet ovat voimassa 17.2. – 7.3.2021 ja koskevat sekä Paimion kaupunkia että Sauvon kuntaa.

Yhtymähallitus suosittelee myös yksityisiä palveluntuottajia tekemään vastaava päätös harraste- ja sisäliikuntapaikkojen sulkemisesta 07.03.2021 asti.

Oppilaitosten osalta tilanne oli vielä viikon loppupuolella rauhallinen ja perjantainen päätös oppilaitosten auki pitämisestä tehtiin sen hetkisen tiedon ja tilanteen valossa. Yhtymähallitus kuitenkin seurasi tarkasti tilanteen kehittymistä ja koska tartuntatilanne maanantaina huononi, oli kaikki viimeisetkin rajoitustoimet syytä ottaa käyttöön. 1.- 3. vuosiluokkien sekä erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden tai valmistavan opetuksen oppilaiden osalta kouluja ei voida perusopetuslain 20a § mukaan sulkea.

Aluehallintovirasto on jo aikaisemmin päättänyt rajoittaa yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia. Paikallisen tilanteen vaatiessa kunta voi tiukentaa tai täydentää aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia. Yhtymähallituksen päätöksellä yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet ovat kokonaan kielletty niin sisä- kuin ulkotiloissa.

Kuntayhtymä suosittelee edelleen kuntalaisia rajoittamaan kaikki kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin ja suorittamaan vain ehdottoman välttämätön asiointi kodin ulkopuolella. Kuntalaisia myös suositellaan hakeutumaan koronatestiin lievistäkin oireista.

Koronatartuntojen vähentämiseksi muistutetaan edelleen jokaista kuntalaista noudattamaan suosituksia sekä huolellisuutta turvavälien pitämisen (2 metriä) ja hygieniatoimien (maskin käyttö, käsi- ja yskimishygienia) kanssa. Jos on koronavirustartunnan taudinkuvaan sopivia oireita tai epäilet saaneesi koronatartunnan, soita terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon (p. 02 474 6202). Terveydenhuollon asiantuntija arvioi tilanteen ja antaa tarvittaessa ajan koronavirusnäytteenottoa varten tai infektiopäivystykseen.

 

Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

Eeva-Sirkku Pöyhönen, kuntayhtymän johtaja

Nora Hagelberg, tartuntataudeista vastaava lääkäri