Kuntayhtymän tiedote Paimion ja Sauvon koronatilanteesta

10.2.2021

Tiedote 10.2.2021 klo 13.40

PAIMION JA SAUVON KORONATILANTEESTA

 

Paimiossa on todettu kaksi tautirypästä viikolla 5. Toinen tautirypäs on todettu työpaikalla ja toinen ryhmäharrastustoiminnassa. Näistä tautiryppäistä on seurannut useita jatkotartuntoja ja laajoja altistumisia. Jatkotartuntoja on todettu sekä Paimiossa että Sauvossa. Vaikka tautiryppäiden jäljitysvaiheessa ei syntynyt epäilyä muuntovirustaudista, osa positiivisista testituloksista on kuitenkin johtanut jatkotutkimukseen mahdollisesta muuntovirustaudista.

Tämän johdosta kaikkia kuntalaisia suositellaan rajoittamaan kaikki kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin 11.-24.2.2021 väliseksi ajaksi ja suorittamaan vain välttämätön asiointi kodin ulkopuolella, jotta epidemiatilanne saadaan nopeasti hallintaan.  Terveyskeskus toivoo kaikkien kuntalaisten herkästi hakeutumaan koronatestiin lievistäkin oireista.  Samassa taloudessa asuvien kanssa liikkuminen ja urheilu ulkotiloissa suositukset ja rajoitukset huomioiden tilanteen aikana on suositeltavaa. Toivomme, että myös paimiolaiset ja sauvolaiset yritykset noudattavat annettuja suosituksia. 

Eilen 9.2. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä kevensi lasten ryhmäharrastustoimintaa koskevia suosituksiaan, mutta Paimiossa ja Sauvossa pidättäydytään keventämistoimenpiteistä.

Kuntayhtymä muistuttaa jokaista kuntalaista noudattamaan huolellisuutta turvavälien pitämisen (2 metriä) ja hygieniatoimien (maskin käyttö, käsi- ja yskimishygienia) kanssa. Kuntalaisia muistutetaan myös soittamaan terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon (p. 02 474 6202), jos on koronavirustartunnan taudinkuvaan sopivia oireita tai epäilee saaneensa koronatartunnan. Terveydenhuollon asiantuntija arvioi tilanteen ja antaa tarvittaessa ajan koronavirusnäytteenottoa varten tai infektiopäivystykseen.

 

 

Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

 

Eeva-Sirkku Pöyhönen, kuntayhtymän johtaja

Nora Hagelberg, tartuntataudeista vastaava lääkäri