Paimion-Sauvon terveyskeskuksen palvelut koronapandemian aikana

Sote 4.11.2020

Asiointi terveyskeskuksessa


Paimion pääterveysasema ja Sauvon terveysasema ovat auki normaalisti.
Jos sinulle tulee flunssa tai muita koronavirustautiin sopivia oireita, jää kotiin sairastamaan äläkä mene töihin tai kouluun. Ota herkästi yhteyttä terveyskeskukseen joko puhelimitse (puh. 02 4746202) tai eChatin kautta. Voit myös tehdä oirearvion OmaOlossa ja ottaa yhteyttä terveyskeskukseen, jos ohjelma sitä suosittelee. Jos terveydenhuollon ammattilainen terveyskeskuksessa arvioi koronavirustestin tarpeelliseksi, sinulle varataan aika näytteenottoon.


Toivomme, että tulet vastaanotolle sovittuna aikana, pidät riittävän turvavälin muihin henkilöihin (1.5-2 metriä) ja noudatat hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Kaikille terveysasemilla asioiville henkilöille suositellaan kasvomaskin käyttöä terveysasemien tiloissa.

 

Terveyskeskuksen päivystys ja pandemiavastaanotto

Terveyskeskuksen päivystys toimii normaalisti. Flunssaa tai muita koronavirustaudin mahdollisia oireita sairastavat henkilöt hoidetaan erillisellä pandemiavastaanotolla pääterveysaseman pohjakerroksessa. Sekä päivystys että pandemiavastaanotto toimivat ajanvarausperiaatteella. Ota aina yhteys puhelimitse terveyskeskukseen ennen päivystykseen tai pandemiavastaanotolle hakeutumista.
Terveyskeskuksen muu vastaanottotoiminta


Vastaanottopalvelut toimivat normaalisti. Älä kuitenkaan tule vastaanotolle flunssaisena. Vastaanottokäynti voidaan joissain tilanteissa korvata etävastaanotolla tai puhelinsoitolla, joista on sovittava etukäteen. Ruuhkahuippujen aikaan voit joutua odottamaan takaisinsoittopuhelua terveyskeskuksesta tavanomaista pitempään.
Mielenterveys- ja päihdeyksikkö toimii normaalisti. Mikäli koet tarvitsevasi keskusteluapua, ota herkästi psykiatriseen sairaanhoitajaan. Puhelinnumerot löytyvät terveyskeskuksen kotisivuilta. Ryhmät toteutuvat etäyhteyksien kautta.

Neuvolat ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Neuvolat ja koulut- ja opiskelijaterveydenhuolto toimivat normaalisti. Ryhmämuotoista perhevalmennusta ei järjestetä toistaiseksi eikä kotikäyntejä tehdä. Neuvolatoiminnassa asiakkaan mukana voi olla yksi saattaja.


Fysioterapia ja kuntoutus

Fysioterapiayksikön toiminta jatkuu normaalisti. Ryhmiä ei toistaiseksi pidetä. Tarpeelliset kuntoutuskäynnit pyritään toteuttamaan yksilökontaktein.


Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuolto toimii normaalisti. Flunssaa tai muita koronavirusinfektioon sopivia oireita sairastavat, sekä koronalle altistuneet ja ulkomailla olleet särkypotilaat ohjataan Turun keskitettyyn infektioklinikkaan. Yhteydenotto tapahtuu kuitenkin aina terveyskeskuksen kautta.

Terveyskeskussairaala

Terveyskeskussairaala toimii normaalisti. Toivomme, että pidätte yhteyttä terveyskeskussairaalassa olevaan läheiseenne ensisijaisesti puhelimitse, mikäli mahdollista. Vierailulle terveyskeskussairaalaan voi tulla kerrallaan 1-2 potilaan läheistä. Henkilökunnan antamia suojautumisohjeita (maskin käyttö, turvavälien ylläpitäminen, huolellinen käsihygienia) on ehdottomasti noudatettava. Vain ohjeita noudattamalla voimme varmistaa potilaiden ja vierailijoiden turvallisuutta ja ehkäistä koronavirustartuntoja.


Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelu toimii normaalisti.


Laboratoriopalvelut

Tykslabin palvelut toimivat normaalisti Paimion pääterveysasemalla. Tykslabin näytteenottopiste Sauvon terveysasemalla on auki tiistaiaamupäivisin.