Sauvon kunnan päivitetty koronapandemiatiedote 9.10.2020:

Sivistys 9.10.2020

Sauvon kunnan päivitetty koronapandemiatiedote 9.10.2020:

Kasvomaskien käyttö Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella:

 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt koronapandemian kiihtymisvaiheeseen. Kiihtymisvaiheessa THL suosittelee kasvomaskien käyttöä seuraavissa tilanteissa:

-       Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

-       Koronavirustestiin hakeutuessa matkalla näytteenottoon ja testituloksen valmistumista odottaessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

-       Riskialueelta Suomeen saavuttaessa

-       Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa

-       Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

Esimerkkejä julkisista sisätiloista ja yleisötilaisuuksista, joissa maskin käyttöä suositellaan:

-       Kaupat ja ostoskeskukset

-       Postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat

-       Liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat)

-       Uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat)

-       Kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat

-       Konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat

-       Teatterit ja muut esittävien taiteiden esittämiseen käytettävät tilat

-       Elokuvateatterit ja muut elokuvien ja muiden vastaavien audiovisuaalisten teosten esittämiseen käytettävät tilat

-       Museot ja galleriat

-       Huvi- ja teemapuistot sekä nähtävyydet jos sisätiloja

-       Festivaalit ja markkinat, jos sisätiloja

-       Kongressi- ja messukeskukset sekä kongressien, messujen ja muiden vastaavien tapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat

Sauvon kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja tai suojavisiirejä asiakaspalvelutilanteissa että muissa työtilanteissa, joissa suositeltua turvaväliä ei voi pitää.

Kasvomaskisuositus ei tällä hetkellä koske varhaiskasvatusta eikä perusopetusta Paimio-Sauvon terveyskeskuksen alueella. Paimion lukiota käyvät sauvolaiset nuoret hankkivat kasvomaskinsa itse. Lukio ja muut toisen asteen oppilaitokset ovat tiedottaneet käytännöistään omia oppilaitaan. Myös kansalaisopiston ja musiikkiopiston opiskelijat hankkivat suojaimet itse.

 

Edellä mainitun linjauksen mukaisesti kuntalaisille suositellaan kasvomaskin tai suojavisiirin käyttöä. Sauvon sosiaalitoimisto jakaa yli 15-vuotiaille vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville pestäviä kangasmaskeja. Ota yhteyttä puh. 02 474 4182 arkisin klo: 9.00-15.00. Sosiaalitoimiston osoite Sauvontie 46.

Sauvon kunta toivoo, että kuntalaiset noudattavat nyt sekä aikaisemmin annettuja valtakunnallisia suosituksia käsi- ja yskimishygieniaan, turvaväleihin sekä kokoontumisiin liittyen koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon toimintakyvyn varmistamiseksi

Sauvossa 9.10.2020

Sauvon kunnan johtoryhmä