Tervetuloa retkeilemään Tammireiteille!

Ympäristö 15.9.2020

Tammireittien avajaisia vietetään sunnuntaina 20.9.2020 klo 11 alkaen Paimion Hiekkahelmessä, osana 50. Paimion polun tapahtumaa.

Tammireitit tarjoaa virkistystä ja elämyksiä lajista riippuen ympäri vuoden. Tällä hetkellä mukana on yhteensä noin 500 km pyöräily-, patikointi- ja melontareittejä. Reitit kulkevat Kaarinan, Liedon, Sauvon ja Paimion alueella sekä kuntien välisillä yhdysreiteillä ja niiden varrelta löytyy monenlaista nähtävää, vaihtelevia maisemia ja erilaisia palveluja. Tammireiteillä on myös esteettömiä ja helppokulkuisia kohteita, jotka tuovat luonnossa liikkumisen ilon kaikkien ulottuville!

Tammireitit on vuosina 2017-2020 toteutetun itäisten kuntien yhteisen reitistöhankkeen tulos. Hanketta hallinnoi Kaarinan kaupunki ja muita toteuttajia olivat Liedon ja Sauvon kunnat sekä Paimion kaupunki.

Tammireittejä on kehitetty Varsin Hyvä ry:n myöntämällä Leader-hankerahoituksella Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahastosta.

Tammireittien verkkosivut löytyvät osoitteesta www.reitisto.fi

Tapahtuma Facebookissa

 

Tietoa hankkeesta:

Itäisten kuntien reitistöhankkeen 1. vaihe toteutettiin 1.8.2017-31.5.2018. Hanketta hallinnoi Kaarinan kaupunki ja muita toteuttajia olivat Liedon ja Sauvon kunnat sekä Paimion kaupunki. Hankkeessa aktivoitiin paikallisia yhteisöjä ja yrityksiä yhteistyökumppaneiksi reittien suunnitteluun ja niiden tulevaan toteutukseen ja ylläpitoon. Reitit nimettiin Tammireiteiksi.

Reitistöhankkeen 2. vaihe käynnistyi 1.8.2018 ja päättyy vuonna 2020. Sen tavoitteena oli reittien merkitseminen maastoon sekä opastaulujen pysyttäminen reittien lähtöpisteisiin ja niiden varrelle. Hankkeessa on osallistettu paikallisia yhteisöjä reittien merkitsemiseen ja ylläpitoon. Myös toiminta-alueen yrityksiä on aktivoitu tukemaan opastaulujen hankintaa ja reittien merkitsemistä.