Sauvon kunnan yleinen päivitetty koronavirustiedote 16.3.2020

Sauvon kunnan yleinen päivitetty koronavirustiedote 16.3.2020

16.3.2020

Sauvon kunnan yleinen päivitetty koronavirustiedote 16.3.2020: tapahtumien ja aukiolojen muutokset

VALTAKUNNALLINEN PUHELINNEUVONTA KORONAVIRUKSESTA 02-95 535 535 (arkisin 8-21)

Sauvon koulukeskus ja varhaiskasvatuksen yksiköt

Koulutyö jatkuu lukujärjestyksen mukaisesti maanantaina 16.3. Sauvon koulukeskuksessa. Uutistietojen mukaan Suomen hallitus linjaa tämän päivän aikana koulujen ja varhaiskasvatuksen yksikköjen aukiolosta. Seuraamme aktiivisesti valtakunnallista linjausta ja mahdollisista muutoksista tiedotamme viipymättä.  Koulun opetuksen järjestämistä muutetaan kuitenkin siten, että yhteisiä, koulun sisäisiä tilaisuuksia ei järjestetä ja oppilaat opiskelevat omissa luokissaan. Ruokailussa noudatamme erityistä huolellisuutta (käsien erittäin huolellinen pesu ja aikuiset jakavat ruuan). Liikuntatunnit vietetään ulkona tai luokassa teoriaa opiskellen. Perheitä on tiedotettu Wilma-järjestelmän kautta viimeksi sunnuntai-iltana.

Kouluun ja varhaiskasvatukseen tullaan vain terveinä.

Ulkomailta ei palata suoraan kouluun tai varhaiskasvatukseen. Mikäli tiedetään, että koulun oppilas tai lukion opiskelija on ollut ulkomailla, tulee varmistaa, että infektiotaudeista vastaava taho on antanut lapselle/nuorelle luvan tulla kouluun.  Jokaisen ulkomailta tulevan tulee konsultoida omaa terveydenhoitoa ensi tilassa.

Ulkomailta palaavan perheen huoltajien pitää ottaa etukäteen myös puhelimitse yhteys rehtoriin ja keskustella, millä tavalla koulutyötä voidaan jatkaa ulkomaanmatkan jälkeen. Ulkomailta palaavan on syytä varautua etäopiskeluun enintään 14 vuorokauden ajan paluun jälkeen, jos terveydenhuollosta asiassa ei muuta ohjeisteta.

Tilanteen muuttumisen varalta Sauvon koulukeskuksen oppilaita on ohjeistettu pitämään koulukirjat kotona ja ottamaan päivittäin tarvittavat kirjat mukaan kouluun. Tiedottaminen on hoidettu Wilman kautta.

Mikäli Sauvon koulukeskuksessa tai varhaiskasvatuksessa ilmenee koronavirustartuntoja, voidaan koko yksikkö joutua asettamaan karanteeniin. Tiedotamme asiasta perheitä aktiivisesti.

Epäselvissä tilanteissa ole yhteydessä puhelimitse sivistysjohtaja Elli Sainioon puhelin 050 433 9636, vt.rehtori Sanni Rantalaiseen 050 594 8922 tai varhaiskasvatusjohtaja Hanna-Leena Heinoseen puhelin 050 570 7276.

Kirjasto

Kirjastolla järjestettävät yleisötilaisuudet perutaan 13.3. alkaen toistaiseksi. Kirjaston lainaustoiminta on avoinna kirjaston normaalien aukioloaikojen puitteissa. Tullessasi asioimaan, huolehdithan hyvästä käsihygieniasta. Kirjastoon tullaan vain terveenä.

Sauvon nuorisotalo

Sauvon nuorisotalo suljetaan 13.3.2020 alkaen ja uusista aukioloista informoidaan myöhemmin.

Kunnanviraston toimipisteet

Sauvon kunnanviraston toimipisteet palvelevat toistaiseksi normaalisti. Jos mahdollista, hoida asia puhelimitse tai sähköpostilla. Tullessasi asioimaan, huolehdithan hyvästä käsihygieniasta. Virastoihin tullaan vain terveenä.

Koululla järjestettävä harrastustoiminta

Koululla järjestettävä harrastustoiminta perutaan 13.3.2020 alkaen.

Varaukset koulukeskuksen liikuntasalissa

Säännölliset varaukset Sauvon koulukeskuksen liikuntasalissa perutaan 13.3.2020 alkaen.  Lisätietoja varauksista saatte kirjastonjohtaja Päivi Inkiseltä puh. 050 5948 914.

Sauvon kunnan kuntosali

Kuntosalin avaimen lunastaneiden käyttäjien noudatettava THL:n ohjeita. 

Palvelukeskus ja kotipalvelu

Palvelukeskuksen ruokala on suljettu 16.3.2020 alkaen ulkopuolisilta.

-          Päivätoiminta peruutettu toistaiseksi

-          Intervallihoitoa vain välttämättömissä tilanteissa.

-          Ulkopuolisia vieraita ei oteta vastaan.

Kotipalvelu toimii normaalisti. Ethän kuitenkaan vieraile palvelukeskuksessa tai iäkkäiden kotona sairaana tai jos sinulla on edes lieviä flunssaoireita. Erityisen tärkeää on välttää vierailuja, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita ja olet palannut koronaviruksen epidemia-alueelta. Älä vie edes lievästi sairasta lasta kyläilemään ikäihmisten luo.

Uuden koronaviruksen (COVID-19) riskit vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville ovat muita suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita ikääntyneille ja niille, joilla on jo jokin perussairaus, kuten diabetes, sydänsairaus tai keuhkosairaus.

Mahdolliset yhteydenotot peruspalvelujohtaja Merja Valindas puhelin 050 591 3589  ja vanhustyön päällikkö Kirsi Haavisto puhelin 050 594 8904.

Sauvon kunnan johtoryhmä 16.3.2020 kello 9.50.